Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Με επιτυχία το 10ο Τουρνουά Μπάσκετ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης στο Β’ ΔΑΚ 4 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η εκδήλωση «Ψυχική υγεία και ασθένεια στη λογοτεχνία» 4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας στις Ενημερωτικές Ομιλίες για Παθήσεις του Δέρματος στην Τρίτη Ηλικία. 4 Δεκεμβρίου 2025
Μήπως, πάλι πειράματα ;;; 4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Τα νεότερα στοιχεία 24–30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα 4 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Τα ποντιακά χαψία

Τα ποντιακά χαψία

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
21 Ιουλίου, 2025
Τα ποντιακά χαμψία

Ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια των Ποντίων είναι ο γάβρος.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Τα χαψία είναι ψάρια. Μοιάζουν με τον γάβρο και την σαρδέλα, αλλά είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία, που δεν υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες. Έχουν ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά όπως για παράδειγμα έχει η σαρδέλα (αντσούγια) Καλλονής Λέσβου.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Γιατί όμως οι Πόντιοι αντί να πουν “ο γάβρος” λένε “τα χαψία”; Μάλλον επειδή τα τρώνε με μια χαψιά, ολόκληρα μαζί με το κεφάλι. Πιάνουν δηλαδή το ψάρι από την ουρά και, χραπ, το βάζουν ολόκληρο στο στόμα.

Στον Εύξεινο Πόντο ήταν τόσα πολλά τα ψάρια, που πολλές φορές ξεπερνούσαν την ζήτηση και τότε ό,τι περίσσευε το πουλούσαν πολύ φτηνά, σχεδόν τσάμπα, ή το έδιναν στις κότες και τα σκυλιά. Ίσως από τότε να βγήκε η παροιμία «Να φαν και οι κότες» και η γνωστή έκφραση Χαμψία, χαμψία, φατέστεν σκύλ’ παιδία!

Όπως αναφέρει η φιλόλογος Γιώτα Ιωακειμίδου:

«Χαψία εξέβαν σον γιαλόν χοντρά τ’ ευλοημένα

Hondos-InPost

τα καΐκια παν κι έρταν ζίπα-ζίπα φορτωμένα.
Χαψία, χαψία φατέστεν σκύλ’ παιδία

και ντ’ έμορφα μαειρεύει’ ατά η θεία Ευδοξία
Χαψία βάλον σο πλακίν, εσέν λέγω Ηλία,

ξύσον κι ολίγον λαδόπον να γίνταν μερακλία.
Τραπεζουνταίοι, Κερασουνταίοι, όλ’ παίρνε τηγανίζνε τ’ εμέτερον οι Σουρμενίτ’ με τα πατμάνια αλίζ’νε».

Τα ποντιακά χαμψία

Ο Εύξεινος Πόντος ευνοούσε τη μεγάλη αφθονία σε ψάρια κάθε είδους. Όμως ακόμα και τα ποτάμια της ποντιακής γης ήταν γεμάτα ψάρια. Ήταν τόσο μεγάλη η αφθονία τους που σύμφωνα με τις διηγήσεις τα έπιαναν μα τα καλάθια. Το δημοφιλέστερο όμως ψάρι ήταν τα χαψία. Ένα είδος σαρδέλας που ζει αποκλειστικά στην Μαύρη θάλασσα. Οι πόντιοι δεν είχαν τα μέσα να ψαρεύουν μεγάλα και ακριβά ψάρια. Επίσης δεν διέθεταν τα μέσα για να τα εμπορεύονταν. Έτσι περιορίζονταν κυρίως στην αλίευση των χαψιών. Ο τρόπος αλιείας ήταν αρκετά πρωτόγονος, με ένα πυροφάνι από δαδιά.

Τα χαψία ήταν το πιο φτηνό προϊόν της Μαύρης θάλασσας και μαζί με τα φασόλια και τα καλαμπόκια αποτελούσαν την βασική τροφή των φτωχότερων τάξεων. Την περίοδο της μεγάλης αφθονίας ήταν πάμφθηνα και τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και σαν λίπασμα των χωραφιών. Οι φτωχοί τα μετέφεραν στην πλάτη, οι πλούσιο με τα άλογα. Την εποχή της μεγάλης αφθονίας – από Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο – κατέβαιναν στο γιαλό και μετέφεραν στα χωριά τους μεγάλες ποσότητες χαψιών για να τις παστώσουν. Ήταν ένα πραγματικό πανηγύρι όλο αυτό. Κάτι σαν τον τρύγο του Οκτωβρίου.

Όταν έφταναν στα χωριά τους γινόταν το «κούλισμα». Μαζεύονταν οι γυναίκες σε κάθε γειτονιά και έκοβαν τα κεφάλια των ψαριών, αυτό λεγόταν κούλισμα. Κάθονταν οι γυναίκες γύρω από το μεγάλο τραπέζι, άναβαν τη φωτιά, τη λάμπα και ξεκινούσε η εργασία μέχρι αργά το βράδυ. Πάνω στο τραπέζι έριχναν συνεχώς τα χαψία από τα καλάθια. Περνούσαν πολύ όμορφα με όλη αυτή την διαδικασία. Ήταν μια αφορμή κοινωνικής συνάθροισης και επικοινωνίας μεταξύ τους. Οι κουβέντες περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τα χαψία. Σχολίαζαν το μέγεθος, τη φρεσκάδα τους, την τιμή τους και πολλά άλλα.

Επειδή η νύχτα τραβούσε σε μάκρος συνέχιζαν με τραγούδια, ανέκδοτα, αινίγματα και παραμύθια.

Λίγο πριν το τελείωμα σηκωνόταν η μεγαλύτερη γυναίκα του σπιτιού, διάλεγε τα καλύτερα χαψία, τα τηγάνιζε και μετά το τελείωμα έτρωγαν. Πολλές φορές περνούσαν τα μεσάνυχτα και έτσι κοιμόντουσαν όλες μαζί στον σπίτι.

Με το ξημέρωμα της μέρας τα έπλεναν καλά-καλά και τα αλάτιζαν. Όσα επρόκειτο να τα φάνε σύντομα τα πάστωναν τα έλεγαν «μελίπαστα», τα άφηναν 4-5 μέρες να σιτέψουν πρώτα και μετά τα αλάτιζαν. Ενώ όσα επρόκειτο να τα διατηρήσουν τα πάστωναν με μπόλικο αλάτι και τα έλεγαν «βαρύπαστα». Μαζί με το αλάτι έβαζαν και λίγα φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι και λεμονόφλουδες. Μετά το αλάτισμα τα τοποθετούσαν μέσα σε γκαζοτενεκέδες ή βαρέλια και τα έβαζαν στις αποθήκες τους.

Τα φρέσκα χαψία τα τηγάνιζαν με βούτυρο ή τα μαγείρευαν με πολλούς τρόπους: χαψοπίλαβον, χαψόπιτα, χαψολάβασο, χαψοφούστορο, χαψοκολόγκυθο κλπ. Το χαψολάβασον το προτιμούσαν στην Τραπεζούντα. Έφτιαχναν ζύμη από καλαμποκίσιο αλεύρι, άνοιγαν τη ζύμη, την μισοέψηναν και μετά έβαζαν από πάνω τα χαψία. Πολύ νόστιμο ήταν και το χαμψοτήγανο, χυλός από καλαμποκίσιο αλεύρι και μέσα μπουκιές από παστά χαψία τηγανητά.

(πηγή:© schooltime.gr και Διακόνημα 19-10-2016)

Τα ποντιακά χαμψία

Ο χρονογράφος της πολίτικης εφημερίδας Φως (4/1/1926) λέει ότι οι κάτοικοι του Πόντου ήταν δεινοί ψαροφάγοι. Τα χαμψία ήταν το εθνικό τους φαγητό! Υπήρχε μάλιστα και το «εμβατήριο των χαμψίων»:

Ο Θεός εποίησεν την θάλασσαν φαρδίαν και πλατείαν
εποίησε και πέντσερε (παράθυρο) να (β)λέπουν τα χαμψία.

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα Άκογλου (Λαογραφικά Κοτυώρων), τα χαμψιά αλιεύονταν σε τέτοια αφθονία, ώστε καταντούσαν να πουλιούνται ένα γροσάκι ο γκαζοτενεκές των 10-12 οκάδων. Μάλιστα, όταν βράδιαζε οι βάρκες μοίραζαν δωρεάν όσα ψάρια απόμεναν. Ακόμα, τις εποχές μεγάλης αφθονίας τα χρησιμοποιούσαν για λίπασμα στα χωράφια.

Τα χαμψιά, λοιπόν, ήταν κύρια διατροφή των λαϊκών τάξεων. Καταναλώνονταν φρέσκα το χειμώνα και την άνοιξη και τον υπόλοιπο χρόνο παστά. Οι νοικοκυρές τα πάστωναν με φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι και λεμονόφλουδες. Το καλοκαίρι, στις εξοχές, αυτός ο παστός γαύρος με ωμό κρεμμυδάκι συνόδευε τις σαλάτες.

Στις βιοτεχνίες, στο πάστωμα των χαμψιών και των ψαριών, γενικά, εργάζονταν γυναίκες και κορίτσια. Οι έμποροι έκαναν εξαγωγές παστών σε βαρέλια και τενεκέδες, κυρίως στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Εκτός από τα χαμψία σε μερικά μέρη ψάρευαν και μεγαλύτερα ψάρια. Από τους κέφαλους γίνονταν οι καπνιστοί λικουρίνοι, άριστος κρασομεζές. Τα σκουμπριά, που αφθονούσαν στη Σινώπη, τα πάστωναν κάθε Γενάρη και Φλεβάρη. Γίνονταν και καπνιστά. Μπαρμπούνια και καλκάνια προμηθεύονταν κυρίως οι εύπορες οικογένειες και πολλές από αυτές τα πάστωναν για τον υπόλοιπο χρόνο.

Η φαντασία και η ευρηματικότητα της Πόντιας νοικοκυράς δημιούργησε άπειρες συνταγές μαγειρέματός τους.

Να μερικές από τις πιο γνωστές:

  • Κουντίτσας
    Γαυροκεφτέδες. Γίνονταν με χαμψιά καθαρισμένα, χωρίς κόκαλα, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, μια χούφτα μαϊντανό, μισό ποτηράκι αλεύρι και αλάτι.
  • Χαψολάβασο
    Από τα καθημερινά φαγητά. Φτιάχνουμε ζύμη από καλαμποκάλευρο, αλάτι και νερό. Ανοίγουμε λεπτές πίτες και τις ψήνουμε. Όταν μισοψηθούν, βάζουμε πάνω στις πίτες φρέσκα χαμψιά ή παστά, ψιλοκομμένα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, και τις ψήνουμε στο φούρνο.
  • Χαψία πουλιά
    Στην παραπάνω ζύμη προσθέτουμε παστά χαμψιά, πλυμένα και κομμένα σε μπουκιές. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα πουλιού και ψήνουμε τα «χαμψιά πουλιά» στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.
  • Γραίας τηγάν’
    Φτιάχνουμε χυλό από καλαμποκάλευρο και αυγά. Λιώνουμε βούτυρο στο τηγάνι και απλώνουμε το χυλό με το κουτάλι. Το ψήνουμε διαδοχικά και από τις δυο πλευρές.
  • Χαμψοτήγανο
    Στον παραπάνω χυλό ρίχνουμε παστά ψάρια, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές. Το ψήνουμε στο τηγάνι. Το φαγητό αυτό, με λίγο αλεύρι και πολλά αυγά, ονομαζόταν και φουστροτήγανο.
  • Χαψοπίλαβο
    Πιλάφι με χαμψιά και κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Χαψοπλάκ’
    Φαγητό με χαμψιά, ρύζι, σέσκουλα, κρεμμυδάκι, άνηθο, πιπέρι και σπορέλαιο.

(πηγή: Pontosmews 10-1-15)



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: χαψία
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

54ο Φεστιβάλ Ολύμπου – Αρχαιολογικές Ομιλίες «Δ. Παντερμαλής»

Επόμενο Άρθρο

Η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα

Σχετικά άρθρα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες

27 Νοεμβρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Γεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25 Οκτωβρίου 2025
Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα
Γεύσεις

Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα

21 Οκτωβρίου 2025
Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας
Γεύσεις

Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας

20 Οκτωβρίου 2025
Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Γεύσεις

Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

19 Οκτωβρίου 2025
Το ρόδι και τα μυστικά του
Γεύσεις

Το ρόδι και τα μυστικά του

18 Οκτωβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT
Οsteoporosi

Επιλογές

Σε άριστο κλίμα οι εκλογές των δικηγόρων Κατερίνης  

Ακρίτες Συκών – Εθνικός Νέου Κεραμιδιού: Μονόδρομος η νίκη

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

Λατέρνα, Φτώχεια, (Τσίπα) και Φιλότιμο!…

Η ανασύσταση κι επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Μη χάσετε

Με επιτυχία το 10ο Τουρνουά Μπάσκετ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης στο Β’ ΔΑΚ

Αναβάλλεται η εκδήλωση «Ψυχική υγεία και ασθένεια στη λογοτεχνία»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας στις Ενημερωτικές Ομιλίες για Παθήσεις του Δέρματος στην Τρίτη Ηλικία.

Μήπως, πάλι πειράματα ;;;

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Τα νεότερα στοιχεία 24–30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Ξερόλες και ισχυρογνώμονες
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Σε εγρήγορση η Πιερία – Αυτοψίες της Σοφίας Μαυρίδου σε αντιπλημμυρικά έργα
Πιερία

Σε εγρήγορση η Πιερία – Αυτοψίες της Σοφίας Μαυρίδου σε αντιπλημμυρικά έργα

4 Δεκεμβρίου 2025
Μεγάλη τιμή για τον Αχιλλέα Χρυσιδη των Ολυμπίων Κατερίνης η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας
Αθλητικά

Μεγάλη τιμή για τον Αχιλλέα Χρυσιδη των Ολυμπίων Κατερίνης η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας

4 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αγροτικό μπλόκο και στο Αιγίνιο – Κλειστοί δρόμοι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
News

Πιερία: Αγροτικό μπλόκο και στο Αιγίνιο – Κλειστοί δρόμοι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

4 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Κλείσιμο Ιρλανδικών Διαβάσεων από τον Δήμο, λόγω έντονων βροχοπτώσεων
News

Κατερίνη: Κλείσιμο Ιρλανδικών Διαβάσεων από τον Δήμο, λόγω έντονων βροχοπτώσεων

4 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα συμπερίληψης από ΚΔΑΠ ΑμεΑ & ΚΔΑΠ Σβορώνου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
Κατερίνη

Μήνυμα συμπερίληψης από ΚΔΑΠ-ΑμεΑ & ΚΔΑΠ Σβορώνου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: 48 επιπλέον εκ.ευρώ θα διατεθούν στους κτηνοτρόφους για τα ζώα που έχασαν και για τη στήριξη του εισοδήματος τους
Δελτία Τύπου

Σπύρος Κουλκουδίνας: 48 επιπλέον εκ.ευρώ θα διατεθούν στους κτηνοτρόφους για τα ζώα που έχασαν και για τη στήριξη του εισοδήματος τους

4 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα – Η Καθημερινή Ενημέρωση της Πιερίας
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr