Μια συνταγή για μερακλήδες!
Μερακλίδικη η συνταγή της ημέρας!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (καυτερή)
- 1 ποτ. κρασ. τσίπουρο
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο).
- Σβήνουμε με το τσίπουρο. Προσθέτουμε και το κρασί . Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζ. καυτό νερό.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.