Δείτε πως θα τα φτιάξετε!
- 1 κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα
- 1 κιλό περίπου ρύζι ή μισό με μισό πλιγούρι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 Λεμόνια το χυμό τους
- Ζεματάμε τα λαχανόφυλλα για λίγα λεπτά
- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν
- Σε ένα τηγάνι με το λάδι αχνίζουμε τα κρεμμύδια πρώτα το ξερό μέχρι να μαραθεί καλά προσθέτουμε το φρέσκο
- Βάζουμε το πλιγούρι με το ρύζι μαζί στίς δύο σβούρες προσθέτουμε τα μυρωδικά όλα, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .
- Σβήνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Για να αρχίουμε να τυλίγουμε με τον τρόπο τον γνωστό τοποθετόντας με την σειρά σε μια ανοιχτή κατσαρόλα. Αφού τελειώσουμε τα φύλλα μας ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού επάνω και το νερο τους ίσα να ερθουν να σκεπαστούν. Εχουμε αφήσει και 2 φύλλα μεγαλα τα σκεπάζουμε με αυτά ..
- τοποθετούμε και ένα ρηχό πιάτο οσώστε όταν ααρχίσει να βράσει μην διαλυθούν.
- *Τους Σαρμάδες αν θελουμε να τους φτιάξουμε με κιμά μοιράζουμε την ποσότητα του ριζιού με τον κιμά μισό μισό …
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για
- 45′ με 1 ώρα …..Και καλή σας επιτυχία