Έντονη ανησυχία για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Γράφει ο Μελέτης Ιωάννης, Στέλεχος Ν.Δ.

Την έντονη ανησυχία του για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την Οργανωτική δομή του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο γίνεται αναφορά και στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει ο κ. Ιωάννης Μελέτης, στέλεχος ΝΔ και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πιερίας.

«Πιστεύω ότι η εφαρμογή του εν λόγω Π.Δ. θα αποδυναμώσει πλήρως τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας, καθώς του αφαιρούνται όλες οι σημαντικές και βασικές αρμοδιότητες και αλλάζει το σκοπό για τον οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Ο ΕΟΠΥΥ, με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του, δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του, καθώς οι αποφάσεις ουσίας θα λαμβάνονται κατ’ ευθείαν από τον Υπουργό Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό θα προστεθούν περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια στην ήδη επιβαρυμένη γραφειοκρατική της του ΕΟΠΥΥ για την επίλυση των προβλημάτων που τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις προσπαθούν να επιλύσουν απευθείας με την Διοίκηση του Οργανισμού.

Επιπλέον, οι εν λόγω αλλαγές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιφέρουν περαιτέρω καθυστερήσεις σε πληρωμές παρόχων και σε εξυπηρετήσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Ζητώ  την επανεξέταση και επαναδιατύπωση του εν λόγω Π.Δ. προκειμένου ο να πετύχει τη βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργία του, και να έχει τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με κινητική αναπηρία με άμεσες ενέργειες, αντί να προστίθενται επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι μετά από τις άστοχες επεμβάσεις της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας και της Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να ελέγξει και τον χώρο της Υγείας, αυξάνοντας την γραφειοκρατία και ταλαιπωρώντας χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΝΔ

Ειδήσεις και Ενημέρωση

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.