Τανωμένος σορβάς (ποντιακή σούπα)

Γράφει, ο


1 ποτήρι νερού κορκότο (σπασμένο στάρι)
1/2 κιλό γιαούρτι (πρόβειο ή στραγγιστό)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, δυόσμο, κόκκινο γλυκό πιπέρι
3-4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό

Εκτέλεση
• Ξεπλένουμε το κορκότο
• Το βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
• Μόλις πάρει να βράζει, το ξαφρίζουμε
• Όταν γίνει (περίπου σε 20-30 λεπτά, το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά
(το “χαρατσώνουμε” όπως λένε οι Πόντιοι).
• Το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι και 2 κουταλιές δυόσμο.
• Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα,σιγά-σιγά, ανακατεύοντας.
• Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.