Δύο είναι τα μυστικά που κάνουν ένα παγωτό να ξεχωρίζει, το γάλα και το σιρόπι.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Στη Λήμνο τα χιλιάδες πρόβατα είναι ελευθέρας βοσκής, όλη μέρα στις πλαγιές του νησιού, και παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας ολόπαχο γάλα, από το οποίο γίνεται και το περίφημο βραβευμένο τυρί Καλαθάκι Λήμνου, που εξάγεται σε όλο τον κόσμο.
Η Λήμνος επίσης έχει εξαιρετική παράδοση στα γλυκά κουταλιού, στο πετιμέζι (σταφυλόσταγμα) και στο αρωματικό θυμαρίσιο μέλι.
Όταν, λοιπόν, απολαμβάνεις το παγωτό της Λήμνου, δεν ξέρεις ποιο είναι πιο νόστιμο, το παγωτό ή το σιρόπι με το οποίο είναι περιχυμένο!