Πολύ, πράγματι, προωθημένες οι απόψεις των προγόνων μας «Περί ψυχής».
Μεστή η εκδήλωση του Σαββάτου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, με πλήθος ακροατών και θεατών.
Λόγος, φιλοσοφία, χρώμα, μουσική γέμισαν την αίθουσα με πλήθος ερεθισμάτων να γαληνέψει αυτό που όλοι κρύβουμε μέσα μας, άυλο, άπιαστο, άχρωμο…
Είχε δίκαιο ο Πλάτωνας που έλεγε: «Πάσα ψυχή, αθάνατος. Το γαρ αεικίνητων αθάνατον. Το δε αυτό κινούν και υπ’ άλλου κινούμενον, παύλαν έχον κινήσεως, παύλαν έχει ζωής. Η δε αρχή αγέννητον. Ει γαρ εξ αρχής αρχή γένοιτο, ουκ αν αρχή ην.».
Αλήθεια ποιος λαός προβληματίστηκε τόσο πολύ και τόσο βαθιά πάνω στο θέμα της ύπαρξης και της αθανασίας της ψυχής;
Και ποιος λαός κατά την κρίση της ψυχής στον ΄Αδη από το τριμελές δικαστήριο, με δικαστές τον Αιακό, το Μίνωα και το Ραδάμνθυ, πίστευε ότι αν η ψυχή στον Άδη δεν ήταν ικανοποιημένη από την απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου, είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση και να κριθεί από ανώτατο μονομελές δικαστήριο, είχε το δικαίωμα να κάνει ένσταση και να κριθεί από ανώτατο μονομελές δικαστήριο;
Πολύ, πράγματι, προωθημένες οι απόψεις των προγόνων μας «Περί ψυχής».
Τα συγχαρητήρια για την όλη εκδήλωση με το πλήθος των ζωγράφων – καλλιτεχνών μουσικών και ειδικών αγορητών περί Φιλοσοφίας, Τέχνης και Ψυχιατρικής είναι αυτονόητα.
Και εις άλλα με υγεία, από την Εστία Πιερίδων Μουσών και το «Φιλοσοφικό Καφενείο» που «μπήκε με αξιώσεις» στην πνευματική ζωή της πόλης.