Τετάρτη 20 Ιουν 2018 0:50      

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κοτολέτες χοιρινές, καθαρισμένες από το περισσό λίπος τους,

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 γεμάτο κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ,

1/3 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,

3 κουταλιές σόγια σος,

1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα (τύπου Dijon καλύτερα),

2 κουταλιές (κοφτές) μέλι,

2 μικρές σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,

αλάτι, πιπέρι,

φετάκια πορτοκαλιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά),

ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

ΒΗΜΑΤΑ

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά (με 2 πρέζες αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι) τις μπριζόλες.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το τζίντζερ με το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα και το σκόρδο

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι (βρίσκετε ένα καπάκι που να του ταιριάζει), σε μέτρια/δυνατή φωτιά.

Βήμα 4

Κοκκινίζετε μέσα τις μπριζόλες, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 Βήμα 5

Τις περιχύνετε με το μίγμα του χυμού πορτοκαλιού και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και τις σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά στο μέσο του ψησίματος.

Βήμα 6

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη για 3 τουλάχιστον λεπτά, πριν το σερβίρισμα.

Βήμα 7

Τις σερβίρετε, αν θέλετε, με ρύζι πιλάφι, γαρνιρισμένες με φετάκια πορτοκαλιού και τις συνοδεύετε με σαλάτα.

φαγητό Συνταγή Γεύμα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top