Με καλαμποκίσιο αλεύρι
ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ.. αλεύρι καλαμποκίσιο καβουρτισμένο ( φούρνικο )
250 γρ.βούτυρο
5 φλτ νερο
300 γρ.κασέρι σκληρό κομμένο σε κύβους.
Αλάτι 1κγ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο να ροδίσει..Οταν βγάλει ωραίο άρωμα προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.Πέρνουμε με την κουτάλα και Ρίχνουμε σιγά σιγά και ενω βράζει το νερό Ρίχνουμε το αλεύρι μην σβολιάση ανακατεύουμε συνεχώς.μεχρι να γίνη μια κρέμα ελαφρός παχύρευστη Το καταλαβαίνουμε οταν στο τελευταίο βράσιμο δημιουργούνται φουσκάλες…. Προσθέτουμε το κασέρι σε κομματάκια μικρά και είναι έτοιμο .Σερβίρετε ζεστό….ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ..
*Το φουύρνικο γίνετε απο το καλαμπόκι φρέσκο τα έβαζαν στον φούρνο να ψηθούν να πάρουν ενα ρόδινο χρώμα το εβγάζαν απο το ξύλο του και το περνούσαν στον μύλο να γινη αλεύρι … (χερομύλι )τα έλεγαν…το αποθηκευαν σε πάνινη σακούλα να κρατηθή για μήνες…