Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
Αργότερα, το καλαμποκόψωμο περιφρονήθηκε ηταν της κατώτερης τάξης
Ως το ψωμί των φτωχών !!
Κι όμως, η φτωχή μπομπότα, σύμφωνα με αυτά που λένε οι σύγχρονοι διατροφολόγοι είναι ένας διατροφικός θησαυρός γιατί περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό όξυ, συστατικά απαραίτητα για την υγιή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του οργανισμού.
Η μπομπότα η σημερινή βέβαια είναι μια μπομπότα πλούσια, και όχι κατοχική, αν και όπως δείχνουν τα σημεία των καιρών πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε γιατί οι μεγάλοι μας προετοιμάζουν για να βιώσουμε μια άλλη κατοχή χειρότερη από εκείνη που έζησαν οι γονείς και οι πρόγονοι μας.!!!!Η Παναγια μαζί μας σε οτι μας έρθει
Υπομονή και Πίστη θα έλεγα με ολο τον σεβασμο για τα σημερινά χρονια να εχουμε!!!!……
ΥΛΙΚΆ
5 αυγα
2 ποτ.νερού καλαμποκέλαιο
2ποτ.νερού χλιαρό νερό
2ποτ.νερού καλαμποκάλευρο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
400 με 500 γρ. τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαρύ μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά μας με την σειρά
- Οπως αναγράφονται.
- Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά
- Έχουμε το ταψί μσς λαδωμένο το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’με 40′ λεπτά στους 160°
- Αφου εχει κρυώσει τότε κόβουμε και
- Σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία