Δείτε αναλυτικά τη συνταγή
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
αλεύρι σκληρό: 400 γρ.
νωπή μαγιά:10 γρ.
ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας
χλιαρό νερό: 250 ml (περίπου)
αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη γέμιση
σάλτσα ντομάτας: 2/3 του φλιτζανιού, έτοιμη ή σπιτική
μοτσαρέλα: 350 γρ., φρέσκια
βασιλικό: μερικά φυλλαράκια
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
ρίγανη: λίγη
σκόρδο: 1 σκελίδα
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το «προζύμι» αυτό να φουσκώσει 30΄, σε χλιαρό μέρος. Κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι φτιάχνοντας ένα λοφάκι. Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτετε το λάδι, λίγο νερό ακόμη και αρχίζετε να σπρώχνετε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο.
Ζυμώνετε, παίρνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και όποτε χρειάζεται ρίχνετε νερό μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική που να δουλεύεται εύκολα και να μην κολλάει στα δάκτυλά σας. Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη βάζετε σε μπολ πασπαλισμένο με αλεύρι. Κάνετε με μαχαίρι δύο σχισμές σε σχήμα σταυρού. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε σε χλιαρό μέρος, μέχρις ότου διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο. Aνοίγετε σε φύλλο για πίτσα με διαμ. 26 εκ. Το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει γεύση το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φετάκια. Κατόπιν, προσθέτετε πάνω στη σάλτσα ντομάτας τα φετάκια της μοτσαρέλας και ψήνετε την πίτσα στους 200C για 40′-45′ περίπου. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Tip. Προφανώς και μπορείτε να φτιάξετε την πίτσα με έτοιμη ζύμη πίτσας του εμπορίου, αν δεν έχετε χρόνο ή όρεξη για πολλά πολλά.
Πηγή: https://newpost.gr