Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου Τομπουλίδου
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ΣΙΡΟΝ
500 γρ. (πασκιτάν ) η γιαούρτι στραγγιστό
200γρ βούτυρο αγελαδινό
1.1/2 σκελίδα μικρή σκόρδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έχουμε τα έτοιμα ΣΙΡΟΝ πλέων όπως πραναφέραμε στην συνταγή μας
- Τα τοποθετούμε με σειρά μέσα σε ένα πυρέξ η ένα ταψί όπου εκεί θα μείνουν μαγειρεμένα .
- Έχουμε βράσει καλα το νερό με το αλάτι του και την 1 κ.σ. βούτυρο μέσα
- Περιχύνουμε το βραστό νερό επάνω από τα ΣΙΡΌΝ μέχρι να τα σκεπάσει ίσα ίσα
- Βάζουμε ένα καπάκι η μια μεμβράνη επάνω έτσι ώστε να έρθουν να μαλακώσουν. Όση ώρα τα έχουμε να φουσκώνουν χτυπάμε καλά το γιαούρτι το στραγγιστό ή το πασκιτάν με το αλάτι και το σκόρδο και το λίγο νερό του να γίνει μια κρέμα ελαφρός χαλαρή να μπορεί έτσι ώστε όταν κρυώσουν τα ΣΙΡΟΝ από το ζεματισμα να την απλώσουμε επάνω και να στέκει όμορφα..Όχι ρευστή πολύ !!!
- Έχουμε ένα τηγάνι λιώνουμε καλά το βούτηρο να παρει ενα χρώμα χρυσό να βγάλει την όμορφη μυρουδιά του
- Απλώνουμε επάνω στο γιαούρτι ομοιόμορφα σε όλην την επιφάνεια και με ένα πιρούνι κάνουμε λίγες αυλακιές να εισχωρήσει το βούτυρο μέχρι κάτω……Και
*Ως να έρταν
τα πιρόνε εφαγά’νε τα Σιρόνε*
Καλή επιτυχία
Με αγάπη και σεβασμό
Ελένη Σιδηροπούλου
Τομπουλίδου