Από την Ελένη Τομπουλίδου – Σιδηροπούλου
ΥΛΙΚΑ
3 ματσάκια κιντέατα(τσουκνίδες)
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι κόκκινο καυτερό(προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ Αλεύρι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλένουμε της τσουκνίδες μας καλά βγάζουμε πρώτα όλα τα σκληρά κοτσάνια..Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει ίσα ίσα να σκεπάσουν με το αλάτι του και τα ρίχνουμε μέσα να ψηθούν καλά.Έχουμε ενα μούλτι η μια ράβδο πολτοποιήσεις και τα αλέθουμε καλά να γίνουν ενας χυλός
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με κυκλικές κινήσεις μην σβολιάσει μέχρι να τελειώσει το αλεύρι μας.Το αφήνουμε σιγανά ενα πεντάλεπτο να κοχλάσει και σβήνουμε
Σερβίρουμε ζεστό με σκόρδο κοπνασμένο και πιπέρι μαύρο η κόκκινο καυτερό.. Καλή Επιτυχία..
*Οι τσουκνίδες ήταν το καλύτερο φάρμακο για το αίμα ,έβραζαν τις τσουκνίδες και το ζουμί του το έδιναν στίς λεχόνες ως φάρμακο άλλοι το έπιναν με λεμόνι για γιατροσόφι είχε και έχει τις μεγαλύτερες ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό…