Ακόμα δεν ξεκίνησαν οι νηστείες, ευκαιρία για κάτι κρεατικό με αυγά, πολύ εύκολο στην παρασκευή, αφού χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά και είναι ταυτόχρονα νόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέας έτοιμο ψημένο μαζί με καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, κομματάκια πιπεριά κ.ά.) και συσκευασμένος συνήθως σε χοντρό ρολό όπως η πάριζα. Τα σουπερμάρκετ τον έχουνε σε προθήκες με απλή ψύξη μαζί με τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Συνήθως είναι από βοδινό ή χοιρινό κρέας, αλλά υπάρχει και με αγριογούρουνο. Επίσης κι από βουβάλι. Εάν δεν τον βρείτε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν ή κορν-μπηφ.
Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο είτε ως μεζές ούζου και τσίπουρου.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό καβουρμάς κομμένος σε χοντρές ροδέλες ενός εκατοστού και 5-6 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά τον καβουρμά. Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά – χωρίς να προσθέσουμε κάτι άλλο (αλάτι ή πιπέρι) διότι τα έχει ο καβουρμάς και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, να μη σπάσει ο κρόκος των αυγών.
Μετά από 3-4 λεπτά μόλις τα αυγά ψηθούν, είμαστε έτοιμοι.
Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.