Μπήκαμε στο χειμώνα, από εδώ και μπρος πρέπει να δουλεύει περισσότερο το κουτάλι παρά το πιρούνι. Μια ζεστή κοτόσουπα αυγολέμονο είναι ό,τι πρέπει.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Την αρέσουν μικροί και μεγάλοι και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα Χριστούγεννα που έχει μπούτια γαλοπούλας.
Είναι χορταστική και για να γίνει ακόμα πιο «δυνατή» μπορεί να συνοδεύεται με φέτα τυρί. Συνδυάζει 4 διαφορετικές γεύσεις, κρέας, ρύζι, αυγό, λεμόνι, τα οποία τα έχουμε στη διάθεση μας όλο το χρόνο στο σπίτι – για παράδειγμα, τα μπούτια και το χυμό λεμονιού στην κατάψυξη.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας στις 10 Δεκεμβρίου θα κάνει διανομή (με ηλεκτρονικές παραγγελίες, ζουμερά λεμόνια και πορτοκάλια σε πολύ χαμηλή τιμή, σχεδόν στη μισή από τα σουπερμάρκετ).
Ευκαιρία να προμηθευτούμε για όλο το χειμώνα. Τα λεμόνια μπορούμε να τα στύψουμε και το χυμό να τον αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα
ρύζι σούπας γλασέ
μανιτάρια κονσέρβα
1-2 αυγά
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο, με λίγο αλάτι. Όταν γίνει μαλακό το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε πιατέλα, το τεμαχίζουμε και το καθαρίζουμε από τα κόκαλα.
Στο ζωμό της κατσαρόλας ρίχνουμε την καρδιά, το στομάχι, το συκώτι και το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε ένα κουτάλι αλεύρι και ένα-δυο κουταλιές ρύζι σούπας (γλασέ), μισή κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια, κι αφήνουμε να σιγοβράσει 30 λεπτά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση με αυγολέμονο και συνοδεύεται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.