Σαγανάκι με λουκάνικα και αυγά
ΥΛΙΚΑ
½ κ. χωριάτικα λουκάνικα
4 αβγά
2 ξερά κρεμμύδια
Μια κουταλιά σάλτσα (πελτέ) ντομάτας
φρεσκοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα.
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα διαλυμένη σε ζεστό νερό, ανακατεύουμε και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να πιει το ζουμί του.
Προσθέτουμε από πάνω αχτύπητα για να τηγανιστούν μάτια τα αβγά.
Σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι ημίγλυκο κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, χαλβά με μπόλικη κανέλα.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης