Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
ΥΛΙΚΑ
- 1κουπα ταχίνι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κουπα κονιάκ
- 1/2 κούπα χυμό φυσικού πορτοκαλιού
- 2 1/4 κούπες αλεύρι μαλακό
- Μισό κουτ.γλυκου ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό κουτ γλυκού κανέλα
- 1 κουτ γλυκού
- μπέικιν πάουντερ
- Μισό κουτ.γλυκού σόδα φαγητού
- Γαρύφαλλα
Για το σιρόπι:
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Φλούδα ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την Ταχίνι με την ζάχαρη να ασπρίσει καλα Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμωνουμε μέχρι γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι ..Αφήνουμε ένα μισάωρο να ξεκουραστεί
- Και μετά πλάθουμε μικρά πρώτα σε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού ταυτόχρονα δίνουμε σχήμα βαρκούλας..
- Η ότι σχήμα επιθυμείτε……
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και καρφώνοντας στην μέση ένα γαρύφαλλο.Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
- Έχουμε βράσει το σιρόπι ίδη και τα σιροπιαζούμε αφότου είναι χλιαρά
- Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Καλή Επιτυχία
Με αγάπη και σεβασμό
Ελένη Σιδηροπουλου