Παρασκευή 24 Μάιος 2019 13:56      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακές συνταγές με την Ελένη Τομπουλίδου

 ΥΛΙΚΑ
2 κιλ.Σαλιγκάρια 
2 φλ.Πλιγούρι
120 γρ.βουτηρο αγελαδινο.
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μαύρο Πιπέρι
3 ντομάτες  ώριμες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Ζωμό  από κρέας

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Περνουμε τα σαλιγκάρια αν ειναι απο την λαϊκή τα κανουμε πολλά νερά .Τα βράζουμε αρκετές φορές με κρεμμυδι και  δάφνη  μέχρι τό νερό τους να ειναι καθαρό.Τά βγάζουμε  από  τό κέλυφος μέ ένά πιρούνι και τα αφήνουμε πλέον καθαρά να στραγγίσουν .

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ανοιχτή να κάψη  προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει καλά  ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατευουμε συνεχως να αχνηστη  καλά    με το κρεμμύδι προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι και την ντομάτα  λιγο νερό και τον ζωμό , αφήνουμε να  σιγοβράζει και να μισοψηθει
ετσι ώστε όταν  βάλουμε τα σαλιγκάρια μεσα στο πλιγούρι να πάρουν.ολα μαζί μια καλή βράση αλλά οχι ανακάτεμα πολλή! Πρεπει τελειώνοντας  το φαγητό μας να έχει πιεί όλο το νερό του να μείνει με το βούτυρο του .

Μπορούμε να κάνουμε την  και με το κελύφος  των σαλιγκαριών χωρίς να  βγάλουμε την ψίχα απο μέσα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Ποντιακές συνταγές Ελένη Τομπουλίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top