Παρασκευή 24 Νοε 2017 15:24      

Ποντιακές συνταγές από την Ελένη Τομπουλίδου - Σιδηροπούλου

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο
2 φλ. πλιγούρι
½ κιλό πασκιτάν η  στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. ελαιόλαδο   η 200 γρ βούτηρο αγελαδινό
2 Κρεμμύδια μεγάλα
αλάτι, Πιπέρι
                         

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει  .  Ροδίζουμε  το κρεμμύδι  σε  μια ανοιχτή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.η το βούτηρο.και βάζουμε το πλιγούρι  να αχνιστή καλά ανακατεύοντας συνέχεια..

Προσθέτουμε το  νερό το αλάτι το πιπέρι και  αφήνουμε στο σιγανό να ψηθή να μείνει ελαφρός   με λίγο ζουμάκι  .Σε ένα τηγάνι βαθύ κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει ενα όμορφο ροδαλό χρώμα με το κρεμμύδι ..

Ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπαστεί  το αφήνουμε να ψυθή. Αφού ειναι πλέον ψημένο το πλιγούρι μας  προσθέτουμε απαλά μεσα το κοτόπουλο ψημένο και αυτό ..δεν ανακατεύουμε κουνάμε την κατσαρόλα μια γύρα  να ερθη να στρώση το φαγητό μας .. ενα λεπτό και τα δυο βράσιμο σιγανό και είναι έτοιμο.Αφήνουμε να τραβήξη οτι ζουμάκι εχει και αφού σερβίρουμε περιχύνουμε απο πάνω το Πακιστάν η το στραγγιστό γιαούρτι.

Ελένη Τομπουλίδου Ποντιακές συνταγές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top